Salems kommun bjuder in dig som är ny och rutinerad grannsamverkare till utbildning den 13 juni

Grannsamverkan är ett koncept framtaget av Samverkan mot brott. Grannsamverkan är en metod som minskar risken för inbrott med upp till 26 %. Syftet med grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet från de boende i området samt kunskap om hur man skyddar sig, vilket avskräcker och försvårar för tjuven. Grannsamverkan i Salems kommun sker i samverkan med Nykvarns kommun, Södertälje kommun, lokalpolisområde Södertälje, Södertörns brandförsvarsförbund och dig som är boende i kommunen.

Utbildningen den 13 juni kommer innehålla två pass, pass ett är riktad till dig som är ny grannsamverkare och pass två är en fördjupning i stöldskydd och riktar sig mer till dig som redan är grannsamverkare.

Pass 1. Kl 18.00-18.50

Vill du starta upp grannsamverkan i ditt bostadsområde? Är du nyfiken på vad grannsamverkans faktiskt är? Då är denna utbildning något för dig – anmäl dig via länken nedan!

Pass 2. Kl 19.00-20.00

Vi har bjudit in en expert på stöldskydd. Han kommer bland annat att prata om lås på dörrar och fönster samt förvaring av stöldbegärliga saker. Så passa på och kom och ställ dina frågor om lås och hur man bör tänka kring den egna planeringen av inbrottsskydd.

Alla är självklart välkommen till båda passen som ligger i direkt anslutning till varandra – men man kan även anmäla sig till bara ett av passen.

När: 13 juni
Pass 1: 18.00-18:50
Pass 2: 19.00-20.00
Plats: Lilla Murgrönan [Baksidan av bibliotek i Salem]

Anmälan: Anmälan sker till victoria.skynas@salem.se Anmälan ska innehålla ditt namn, e-post, ditt grannsamverkansområde samt vilket/vilka pass du vill delta på. Märk mejlet med ANMÄLAN GRANNSAMVERKAN. Sista anmälningsdagen är 8 juni.